Spennende satsning fra Kongsvinger-regionen

Spennende satsning fra Kongsvinger-regionen

Før sommeren presenterte gründerbedriften Safety Service fra Skarnes sin nye satsning FireFighter på ærverdige Kongsvinger Festning.

Før sommeren presenterte gründerbedriften Safety Service fra Skarnes sin nye satsning FireFighter på ærverdige Kongsvinger Festning.

– Minuttene teller i en brann. Dette produktet er et supplement for brannvesenet, og fungerer veldig godt der brannbilene ikke kommer frem, forklarer Olaf Sigmundsson som er daglig leder i Safety Service AS.

Flyttbart slukkesystem

FireFighter er et modulbasert slukkesystem som er plassert på en spesialrigg tilpasset for tilhengere og lasteplan, men kan også modifiseres og tilpasses andre typer kjøretøy. Tanken og riggen er i tillegg tilpasset for gaffeltrucker og kan således enkelt forflyttes.

FireFighter fremstår som et godt alternativ til utsatte områder der de fleste brannbiler ikke kommer til på grunn av størrelsen. FireFighter ble presentert på ATV med henger. Safety Service understreker at deres modul kan være et godt tilskudd til festivalområder, småbåthavner, campingplasser, festningsområder, smug og andre steder der det er vanskelig å komme til med større brannbiler. FireFighter vil å ifølge Safety Service være en utmerket midlertidig beredskap på objekter, tunneler og områder som over lengre tid har begrenset adkomst. FireFighter leveres i flere størrelser og moduler etter ønske.  

Underveis har Olaf og Safety Service fått med seg Nord-Odal brann- og redningstjeneste til å teste ut Firefighter-konseptet. Rune Ekornhol fra Nord-Odal brann- og redningstjeneste hadde mange gode lovord om Firefighter:

– Firefighter er særdeles brukervennlig og nær sagt hvem som helst kan betjene utstyret. Det er enkelheten som er det unike ved dette produktet, sier Ekornhol som har vært med å teste systemet. 

FireFighter som ble presentert på Kongsvinger består av vanntank på 450 liter og trykkluftbasert  drivkraft (nitrogen). På tanken er vann og skum ferdigblandet og drives ut med en 3 prosent skumblanding. Selve skummet som man har brukt her er et egenutviklet skum, ECOPOL som er produsert i samarbeid med franske firmaet BIOex.

– Skummet er miljøvennlig, har en viskositet på 10 prosent og er fritt for fluor Det har en blandingsgrad på 3 prosent, og er nedbrytbart i naturen innen 48 timer, sier Olaf Sigmundsson

 

COMMENTS