Uten nødnett i fire døgn

Uten nødnett i fire døgn

Det nye nødnettet til seks milliarder kroner lå nede i over fire døgn i Steinkjer i begynnelsen desember. Brannvesenet måtte bruke reserveløsninger for å kalle inn mannskapene.

– Det er helt utrolig at noe slikt kan skje med tanke på ressursene som er brukt for å få dette opp å gå. Det er heller ikke første gang vi opplever at sambandet er ute av drift, uttalte brannsjef Håvard Bye ved Brannvesenet Midt IKS til Trønderavisa.
– Vi har reserveløsning med talemelding som sendes ut gruppevis til mobiltelefonene til hver enkelt brannmann. Slik har vi holdt på nå i mange dager, sa Bye. Han synes det er ille at de ikke fikk noen informasjon om hva som foregikk, eller når feilen kunne forventes å være rettet. 

Beklager nedetiden
Leder for teknisk forvaltning hos Direktoratet for nødkommunikasjon, Dagfinn Sjøvik, sier de beklager at nødnettet lå nede i over fire døgn, men påpeker at de har en oppetid på over 99,95 prosent på det nye nødnettet.
– I dette området er stasjonene koblet i ringer, noe som skal gjøre de mer robust. Problemet er at ringen ikke er sluttet ennå. I tillegg har vi hatt noen utfordringer knyttet til aggregater, og det har vært utfordrende med flyforhold for å komme seg til enkelte av stasjonene, sa Sjøvik

COMMENTS