Verdens tøffeste branndameDen norske deltagelsen i årets World Police and Fire Games var liten, men de tok likevel med seg 3 medaljer hjem

Verdens tøffeste branndame

Brannkonstabel May Tømmervold (36) fra Vestfold interkommunale brannvesen (VIB) tok gullet i World Ultimate Firefighter i kvinneklassen i World Police and Fire Games i Los Angeles.

Stian Melby fra Porsgrunn fikk sølv i terrengløp og tiendeplass i trappeløp

– Skitartig, sa trønderen som de siste seks årene har jobbet i VIB.
Konkurransedagen startet halv seks om morgenen. 11 timer senere sto May øverst på pallen etter fire krevende deløvelser med yrkesrelaterte elementer i 32 graders varme.
– Det var veldig jevnt mellom meg og sølv- og bronsevinnerne. Jeg tror jeg tok dem på min overarmsstyrke. Den kom til nytte i øvelsene hvor jeg skulle reise en lang og tung stige, heise brannslanger til topps i et tårn og i øvelsen hvor vi skulle slå løs med slegge, kunne May fortelle over telefon til kolleger i VIB.

– Jeg var fryktelig spent før konkurransen. Jeg visste det kom til å bli slitsomt, men var litt usikker på en del av øvelsene og utstyret fordi det var noe annerledes enn hva jeg er vant til hjemmefra, sier May.

Medaljer til Porsgrunn og Kongsberg
Stian Melby fra Porsgrunn brannvesen deltok i trappeløp og 5 km terrengløp. I trappeløpet ble det en imponerende tiendeplass, mens han tok sølvmedalje i terrengløpet.
– Terrengløp i over 30 graders varme er slitsomt så jeg er veldig fornøyd med sølvmedaljen, sier Stian.
Trappeløpet foregikk i skyskraper hvor de løp opp til 62. etasje. Stians tid var 10 minutter og 40 sekunder.
– Jeg var veldig andpusten etterpå. Å løpe 62 etasjer har jeg aldri gjort før og det var tøft, sier Stian.
Fra Kongsberg brann og redning deltok Øystein Kjørstad i motocross og han tok hjem bronse etter god kjøring.

May Tømmerholt kan smykke seg med tittelen World Ultimate Firefighter etter at hun tok gullmedalje i tøff konkurranse

COMMENTS