Reddet hund

Reddet hund

Da hunden Chill gikk gjennom isen på Glomma ved Elverum var redningen Midt-Hedmark brann- og redningsvesen. De kom til stedet etter få minutter og fikk reddet hunden.

Matmor Laila Næsseth og mannen Rolf Norstrøm kan ikke få rost hunden Chilli’s redningsmenn nok etter at fuglehunden forvillet seg ut i iskalde Glomma.
Brannmennene Pål Syljeset og Rune Bråten kastet seg uti vannet med flytebrett og tørrdrakter, mens tredjemann, brannmester Arne Lilleng sto på land og holdt fast i linen til flytebrettet. Ti minutter senere var Chilli på land. 

Stivfrossen og nesten livløs.
– Bare en liten stund etter at de fikk henne på land, mistet Chilli bevisstheten, og jeg måtte trå til med innblåsninger, mens en av brannmannskapene begynte med livredning. Vi fikk etter hvert liv i henne, og bar henne inn i setet til brannbilen mens Rolf masserte hjertet og hele kroppen. Hun pustet selv, men var iskald og helt borte, sier Næsseth til Østlendingen.

Redningsmannskapet fikk kjørt den stivfrosne hunden hjem, der den ble lagt foran vedovnen med teppe og varmeflasker rundt seg.

– Vi er så takknemlige for at brannvesenet kom så fort som de gjorde, og at de brydde seg slik om en hund. Uten dem hadde ikke Chilli vært i live i dag, sier Næsseth og Norstrøm samstemt.
 

COMMENTS